Diccionari biogràfic de dones
Consultes
[ Llista de biografies     
Fitxa biogràfica:

Vicenta Martí Nebot

Identificació:Miliciana anarquista
Data de naixement:1919
Data de defunció:s. xx
Nascuda a:L'Alcora
Alcalatén
Lloc de defunció:
Llocs de vinculació:L'Alcora
Girona
Condició Socio-Econòmica:
 • Activitat_Lliberal
  sindicalista
Condició Jurídico Etnica:
  Biografia:

  Afiliada a la Confederació Nacional del Treball (CNT) i a les Joventuts Llibertàries, va marxar al front com a miliciana. També va formar part d'una companyia de teatre, on els beneficis anaven destinats al "Socors Roig Internacional", que era un servei humanitari de caràcter internacional creat per la Internacional Comunista el 1922, per ajudar als presoners i ferits mitjançant la recaptació recursos materials i humans.

  Després de la Guerra Civil i quan Vicenta Martí tenia 22 anys, va ser empresonada en Girona i sotmesa al Consell de Guerra Permanent de Castelló. Se la va acusar d'autora d'un delicte d'adhesió a la rebel·lió militar, de ser anarquista i d'intervindre en saquejos, detencions, destrucció i incendi d'una església, a més d'haver participat en el registre d'una casa, on posteriorment el propietari fou assassinat. Per tot açò es va dictar la sentència per la què va ser condemnada a la pena de reclusió perpètua.

  Obra:
  Fonts orals:
  Fonts documentals, libràries i arxivístiques:

  Arxiu Històric Provincial de Castelló, caixa 10.092. «Sentencia núm. 1421 condenatoria contra Vicenta Martí Nebot» (1941).

  Fonts iconogràfiques:
  Fonts bibliogràfiques:
  Vinculada a les corrents
  (culturals i/o de pensament):
  • Anarquisme
  Arxius adjunts:
  Autor de la fitxa:Eva Alcón Sornichero
  Darrera modificació:2010-10-01 10:21:08